English text

Informatie voor publiek

Op zaterdag 12 en zondag 13 november 2016 wordt weer de IIFI gehouden in Nijmegen. Het is de zesde maal dat dit internationale evenement in Nederland wordt gehouden. Tijdens deze wedstrijd wordt gevlogen met rubber aangedreven modellen. Dit zijn modellen met spanwijdtes van 20 centimeter tot bijna een meter. Deze modellen zijn “vrije vlucht”, dat wil zeggen dat er geen afstandsbesturing wordt gebruikt. Door een juiste afstelling van deze lichtgewicht kunstwerkje wordt bereikt dat ze in perfecte cirkels vliegen, met vliegtijden van tientallen seconden tot wel een half uur!.

Tijdens de wedstrijd is het voor publiek mogelijk hierbij een kijkje te nemen. Op zondag is de zaal geopend van 13.00 tot 15.00. Tijdens de opening wordt informatie gegeven over de diverse modellen en deze hobby. Dus kom al dit wonderlijks en fascinerends aanschouwen!

Entree voor bezoekers onder de 18 is gratis, volwassenen betalen 2 euro entree.

Locatie

Het evenement wordt gehouden in de Jan Massinkhal, net buiten het centrum van  Nijmegen. Het adres is Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5, 6534 AD Nijmegen. Voor route informatie met kaart kunt u even doorklikken.

Opwinden van de motor

Birddog

  Interscale Homepage   -  IIFI Homepage  -   Klassen   -   Informatie voor deelnemers  -   Persbericht   -   Contact      Links    

Digitaal document:
- Route-informatie (pdf)
last update: 20 sept 2016