English text

Persbericht

Vliegshow in de Jan Massinkhal!

Zaterdag en zondag 15 en 16 maart 2014 wordt in de Jan Massinkhal de “IIFI 2014” gehouden. Het is de vijfde maal dat dit internationale evenement in Nederland wordt gehouden. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Nijmeegse Luchtvaart Club, die dit jaar 80 jaar bestaat.

Tijdens de wedstrijd wordt gevlogen met rubber aangedreven schaalmodellen en rubber aangedreven, ultralichte duurvluchtmodellen. Al deze modellen  zijn “vrije vlucht”, dat wil zeggen dat er geen afstandsbesturing wordt gebruikt. Door een juiste afstelling van deze lichtgewicht kunstwerkje wordt bereikt dat ze in perfecte cirkels vliegen, met vliegtijden van tientallen seconden tot wel een half uur.

Uit heel Europa komen modelbouwers om aan dit evenement mee te doen, er zijn inschrijvingen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden enTsjechië.

Tijdens de wedstrijd is het voor publiek mogelijk hierbij een kijkje te nemen. Op zaterdag en zondag is de zaal geopend van 13.00 tot 15.00. Tijdens de opening wordt informatie gegeven over de diverse modellen en deze hobby.

Dus kom al dit wonderlijks en fascinerends aanschouwen! Entree voor bezoekers onder de 18 is gratis, volwassenen betalen 2 euro entree.

Het evenement vindt plaats in de Jan Massinkhal te Nijmegen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de organisator: Roel Lucassen, 06-12396566, of kijk op www.iifi.nl.

Onderstaande foto's mogen worden gebruikt voor persdoeleinden

Klikken op de foto geeft een afbeelding in hogere resolutie:

Opwinden van de motor

Farman detail

Farman vliegend

Klaar voor de start

Vliegend

Birddog

Birddog

SE-5a

 Interscale-Homepage      IIFI homepage  -   Klassen  -   Informatie voor deelnemers  -   Informatie voor publiek  -   Contact  -   Links  
IIFI 2013
last update: 02-mrt-2014