English text

Persbericht

Vliegshow in de Jan Massinkhal!

In het weekend van 8-10 november 2019 wordt in de Jan Massinkhal de “IIFI 2019” gehouden. Het is de 9e maal dat dit internationale evenement in Nederland wordt gehouden en al bijna de dertigste keer dat de Nijmeegse Luchtvaart Club een dergelijke grote zaalwedstrijd in Nijmegen organiseert. Tijdens de wedstrijd wordt gevlogen met rubber aangedreven schaalmodellen en ultralichte duurvluchtmodellen. Alle modellen zijn “vrije vlucht”, dat wil zeggen dat er geen afstandsbesturing wordt gebruikt. Door een juiste afstelling van deze lichtgewicht kunstwerkjes wordt bereikt dat ze in perfecte cirkels vliegen, met vliegtijden van tientallen seconden tot wel een half uur.

Uit ongeveer tien Europese landen komen er vliegers om aan dit evenement mee te doen, zo zijn er onder andere inschrijvingen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden enTsjechiŽ. Tijdens de wedstrijd is het voor publiek mogelijk een kijkje te nemen. Op zondag 10 november van 13.00 tot 14:30 is de tribune geopend voor publiek. Tijdens de opening wordt informatie gegeven over de diverse modellen en deze hobby. Dus kom al dit wonderlijks en fascinerends aanschouwen! Entree voor bezoekers onder de 18 jaar is gratis, volwassenen betalen 2 euro.

Het evenement vindt plaats in de Jan Massinkhal Nieuwe Dukenburgseweg 5, 6534 AD Nijmegen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Nijmeegse Luchtvaartclub, 06-53700506, of kijk op www.iifi.nl.

 

Onderstaande foto's mogen worden gebruikt voor persdoeleinden

Klikken op de foto geeft een afbeelding in hogere resolutie:

Farman detail

Farman vliegend

Klaar voor de start

Vliegend

Birddog

Birddog

SE-5a

 Interscale-Homepage      IIFI homepage  -   Klassen  -   Informatie voor deelnemers  -   Informatie voor publiek  -   Contact  -   Links  
IIFI 2013
last update: 28 okt 2019